Review

REVIEW Saal digital

25 (17)-2aa

Een paar weken geleden zag ik op Facebook een advertentie van Saal Digital voorbij komen waarin fotografen gezocht werden, mijn aandacht hadden ze dus meteen!

Er werden mensen gezocht die een digitaal fotoalbum wilde maken, daarvoor mocht je € 40,-  van hun besteden. Dat vond ik erg interessant omdat ik toch al een keer een portfolio album wilde maken dus dit was DE kans! Aangezien ik altijd een beetje achterdochtig ben met weggeef-acties ben ik eerst alles even goed gaan doorlezen en ik kon geen “addertjes” vinden. Voorwaarde was alleen dat je je eerlijke mening over het boek moest geven op sociaal media of een blog, dus ook de minpunten.

Ik melde mij aan en dacht dat ik er waarschijnlijk toch niet bij zou zitten omdat natuurlijk heel veel mensen dit wel willen. Maar 3 dagen later had ik al een mail ontvangen dat ik uitgekozen was om het album te laten maken. Nog steeds een beetje achterdochtig dacht ik: “zal ik het gewoon maar weg klikken en het toch maar niet doen”? Na nog even alles een keer doorgelezen te hebben besloot ik toch het er maar gewoon op te wagen en het album te gaan maken.

25 (11)-2aa

Allereerst de software gedownload en aan de slag. Nu ben ik niet heel onhandig met computers maar als iets nieuw is moet ik het altijd wel even goed bestuderen. Ik vond het meteen toen ik begon al ontzettend leuk en wilde alles meteen tegelijk bekijken.

Het uitzoeken van de maat, de kaft en het aantal pagina’s ging bijna als vanzelf en onderin wordt je totaalbedrag weergegeven, als je pagina’s of andere extra’s bij zou kopen zie je de prijs meteen mee veranderen, erg prettig. Nog even aanvinken of je glanzende pagina’s wil of mat, de lay-out uitkiezen die je wilt gebruiken en je kunt beginnen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

25 (19)-2aa

Ik ging voor de gewatteerde kaft, en als lay-out koos ik voor de allrounders (de retro) Erg leuk dat je ook voor bv een bruiloft-lay-out of baby-lay-out kunt kiezen. Nu kun je alles maken zoals je het zelf leuk vind, het aantal foto’s per pagina kiezen, een leuke achtergrond en cliparts, te beginnen met de achterkant en de cover. Je kunt altijd nog een tekstveld of een object-box toevoegen aan je pagina. Ontzettend leuk, bijna verslavend om te doen, daardoor had ik mijn boek in een avond klaar. Wat ik ook prettig vind is dat het programma zelf aangeeft of je foto de goede kwaliteit heeft. Als alles naar je zin is doe je hem in de winkelwagen en is hij klaar om te bestellen.

Ik kreeg het boek al na 3 dagen thuis, wat een feest want ik was heel erg nieuwsgierig! Hij zat erg goed verpakt en meteen toen ik hem open had zag ik dat hij van hele goede kwaliteit was. De kaft had echt een “wauw” factor, en voelde erg goed. Helaas heb ik zelf een foutje gemaakt, er zit een dubbele foto op de achterkant, maar het stoort me niet. Ik was er goed voor gaan zitten want ik moest hem natuurlijk goed bestuderen en beoordelen. Het eerste wat mij opviel is dat de eerste pagina, die aan de binnenkant van de kaft zit, erop geplakt zit, ik vind dit erg mooi en het zit er mooi strak op.

25

De pagina’s zijn van supermooie kwaliteit, mooi dik en stevig. De kleuren zijn precies zoals op de foto’s, zo ook de kleuren van de gekozen achtergronden. Ik probeerde ook een min puntje te vinden, iets wat beter zou kunnen maar ik kon het niet vinden. Wat misschien nog leuk zou zijn als optie bij het maken, is dat je op de rug van het boek een naam zou kunnen zetten, maar in mijn geval is dat niet nodig omdat het een portfolio boek is voor in mijn studio.

25 (21)-2aa

Ik ben over het maken van het boek en de kwaliteit 100% tevreden en ga zeker nog een keer een album maken voor mezelf maar ook om hem iemand cadeau te doen. Een geweldige herinnering voor iedere gelegenheid!!

Kijk ook even op hun Facebook en website

25 (10)-2aa